Διεθνές Εγχείρημα "Συνυπάρχω Ελεύθερα"

Το " Συν - Υπάρχω Ελεύθερα " είναι μια νέα διεθνής δράση του Λείριον η οποία ξεκίνησε το Σεπτέμβριο 2021 .

Αφορά την έκδοση ενός βιβλίου . Από τα έσοδα του θα υλοποιηθούν εκπαιδευτικά προγράμματα για ορφανά παιδιά, ανήλικες μητέρες, ασυνόδευτα παιδιά προσφυγών.


Είναι μια γέφυρα επικοινωνίας παιδιών από την Γαλλία, Γερμανία, Ελλάδα. Τα ειδικά σχεδιασμένα εργαστήρια παρακολούθησαν 270 παιδιά και στις 3 χώρες! Αγκάλιασαν την ιδέα με θαυμασμό και ένωσαν την έμπνευση και την πένα τους γράφοντας υπέροχα ποιήματα. Από το Σεπτέμβριο έως 19 Δεκεμβρίου που ολοκληρώθηκε η συλλογή των ποιημάτων ήταν μια συγκλονιστική εμπειρία για όλους μας.


Το " Συν - Υπάρχω Ελεύθερα " είναι μια ιδέα σφραγισμένη με την μοναδική φράση του Σολωμού «Φως που πατεί χαρούμενα τον Άδη και τον Χάρο» και κατάφερε να ενώσει όλα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς τους με την μοναδική λέξη «Ελευθερία».


Ένα νέο μονοπάτι πολιτισμού εμπνευσμένο και σχεδιασμένο εξολοκλήρου από το Alternative Library - Art Place Leirion, με κοινό γνώμονα την αγάπη, τον σεβασμό και την ελευθερία της συνύπαρξης.Ένα μονοπάτι που δημιουργούν βάζοντας την ψυχή τους οι :

Πάνη Άννα , Παρασκευοπούλου Νίκη, Μιχοπούλου Κέλλυ, Μουζάκη Κατερίνα, Κορδάς Ιωάννης, Μαρινόπουλος Γιώργος και Πολυκαλάς - Στάβερης Θανάσης.
Είμαστε τέλος στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε ότι το ποιητικό λεύκωμα του Λείριον " Συν - Υπάρχω Ελεύθερα " θα εκδοθεί από τις Εκδόσεις ΕΝΤΥΠΟΙΣ!

Ευχαριστούμε θερμά τον εκδότη Γιάννη Κρανιά για την εμπιστοσύνη και την συνεργασία!