Ποιοί  είμαστε

Λείριον σημαίνει κρίνος.

Ονόμασα τον χώρο μου έτσι γιατί αυτή η λέξη έχει Λ και Ρ. Ό,τι ξεκινά με Λ λούζεται στο φως και το Ρ είναι η ενέργεια που ρέει με αρμονία. Επίσης το λουλούδι αυτό μ'αρέσει πολύ. Η ταπεινότητα και η ευγένεια με την οποία κοιτάει το έδαφος με συγκινούν βαθύτατα.

 

Το Λείριον ήταν μια εσωτερική ανάγκη που εκφράστηκε σε μια μικρή μονοκατοικία η οποία βάφτηκε με τα αγαπημένα μου χρώματα λευκό και μπλε. Μια ανάγκη για ουσιαστική επιστροφή στην απλότητα και την μοναδικότητα μιας αυλής που άντεξε 60 χρόνια ανάμεσα σε πολύκατοικιες και το τσιμέντο της πόλης.

Μιας αυλής με την ελιά και τις νερατζιές της. Με το χώμα να αναπνέει στα πόδια σου. 

Τόσο όσο... 

Να μπορείς να πιεις τον καφέ σου, να ακούσεις μια ομιλία, να παρουσιάσεις ένα βιβλίο, να παίξεις με το παιδί σου. 

Να μπορείς να έρχεσαι μόνος ή με παρέα. Να νιώσεις ότι μπαίνεις στο σπίτι της γιαγιάς σου. Για αυτό στην ανακαίνιση δεν άλλαξα τίποτα. Διόρθωσα μόνο. 

Επιστροφή στην απλότητα λοιπόν χωρίς πλαστικά παιχνίδια, με βιβλία στο πάτωμα με αγάπη και σεβασμό προς όλους. 

 

Να μπορούν τα παιδιά να κάνουν ρομποτική, ρητορική, κεραμική, ζωγραφική, θεατρικό παιχνίδι, δημιουργική γραφή και όχι μόνο. Να πεινάσουν και να σε φωνάζουν με το όνομα σου να τους φτιάξεις κάτι να φάνε. Όλοι μαζί. Λες και είναι αδέρφια και ξαδέρφια.

Να μπορείς εσύ να ακούσεις μουσική, να συμμετέχεις σε ένα δρώμενο, να δεις μια έκθεση, να πάρεις το laptop σου και να βρεις μια γωνία είτε μέσα είτε στην αυλή να δουλέψεις.

 

Το Λείριον γεννήθηκε την ώρα που αντιλήφθηκα ότι η Μοίρα έπλεκε τις βαθύτερες επιθυμίες μου.

 

Με αγάπη προς όλους εκείνους που ψάχνουν την ουσία μακριά από τα φανταχτερά και θορυβώδη... 

Founder and Owner
Άννα Πάνη-Κουσιορή
image.png