ΜΑΘΗΤΙΚΗ ΓΩΝΙΑ

Η Μαθητική Γωνιά, μια νέα δράση του πολυχώρου Λείριον, στο Χολαργό δημιουργήθηκε με σκοπό την καθημερινή βοήθεια των μαθητών στη μελέτη και την άρτια προετοιμασία για την επόμενη μέρα στο σχολείο. Εδώ τα παιδιά μελετούν τα μαθήματα τους και αισθάνονται σαν να είναι στο σπίτι τους. Η μέθοδός μας μπορεί να περιγραφεί ως ένα ομαδικό ιδιαίτερο, όπου ο κάθε μαθητής ατομικά καθοδηγείται στο διάβασμά του, επιλύει τις απορίες του, δουλεύει σε επιπλέον ασκήσεις που αφορούν τις ατομικές του ανάγκες.

Κάθε βδομάδα γίνεται ενημέρωση γονέων καθώς συμπληρώνουμε στο τετράδιο επικοινωνίας την πρόοδο του κάθε μαθητή, το οποίο φέρνει στη σχολική του τσάντα, ώστε οι γονείς να έχουν τη δυνατότητα να ελέγχουν την καθημερινή πορεία της εκπαιδευτικής διαδικασίας του μαθητή.

Πέραν της προετοιμασίας των σχολικών μαθημάτων, η Μαθητική Γωνιά προσφέρει διδασκαλία και άλλων γνωστικών αντικειμένων, οι οποίες έχουν ως απώτερο σκοπό να διευρύνουν τις γνώσεις, να προωθήσουν τα ταλέντα και να διευρύνουν τους πνευματικούς ορίζοντες των μαθητών μας.


Συγκεκριμένα διδάσκονται επιπλέον:

  • Παραγωγή γραπτού λόγου: μεθοδολογία και τεχνικές δόμησης ενός κειμένου ώστε να προετοιμαστούν οι μαθητές μας για το Γυμνάσιο.

  • Ρητορική: τρόποι και μέσα πειθούς και επιχειρηματολογίας.

  • Μαθηματική σκέψη: μέσα από έξυπνα προβλήματα και δραστηριότητες που εξάπτουν τη φαντασία και βαθαίνουν την κριτική σκέψη, τα παιδιά ανακαλύπτουν την ουσία των Μαθηματικών.

Τα μαθήματα γίνονται από Δευτέρα έως Παρασκευή 14:00- 17:00.

Κωβαίου Ακαθή

Γεννήθηκε στον Καναδά. Σπούδασε Ελληνική Φιλολογία με κατεύθυνση στη Γλωσσολογία στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στη διδασκαλία της Ελληνικής ως ξένη γλώσσα. Γνωρίζει Αγγλικά και Γερμανικά και έχει πιστοποιημένη γνώση χειρισμού Η/Υ. Έχει παρακολουθήσει ετήσιο πρόγραμμα εξειδίκευσης στην ειδική αγωγή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Συμμετέχει ενεργά σε σεμινάρια, ημερίδες και συνέδρια σχετικά με την Ελληνική γλώσσα και τη διδασκαλία της Νεοελληνικής Γλώσσας. Παραδίδει φιλολογικά μαθήματα από το 2006 σε φροντιστήρια της Αττικής και σε σχολεία. Είναι αξιολογήτρια στις εξετάσεις Ελληνομάθειας. Φέτος συνεργάζεται αποκλειστικά με το Λείριον.

FB_IMG_1608583788467-1.jpg
No posts published in this language yet
Stay tuned...