ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΡΟΜΠΟΤΙΚΗ

Η εκπαιδευτική ρομποτική στο Λείριον απευθύνεται σε μαθητές 5 έως 8 ετών και 9 έως 12 ετών. Σε κάθε τμήμα μπορούν να συμμετάσχουν έως 10 παιδιά. Υπέυθυνος καθηγητής είναι ο κ. Φώτης Θέος. 

Τμήμα 1 (Ηλικίες από 5-8) : Τετάρτη 17:30 - 18:30

Τα παιδιά εξοικειώνονται με το πακέτο εκπαιδευτικής ρομποτικής LΕGO Wedo 2.0. Συναρμολογούν τουβλάκια Lego, κατασκευάζοντας τις δικές τους μηχανές και δίνουν εντολές μέσα από μια απλή γλώσσα προγραμματισμού για την διαχείρισή τους. Αποκτούν έτσι με έναν παιγνιώδη τρόπο αλγοριθμική σκέψη και γνώσεις μηχανικής.

Τιμή: 30 € το μήνα, στην τιμή δεν περιλαμβάνεται ΦΠΑ 24%.

 

Τμήμα 2 (Ηλικίες από 9-12) : Τετάρτη 18:30 - 20:00

Τα παιδιά συνθέτουν τις δικές τους μηχανικές κατασκευές χρησιμοποιώντας το πακέτο LΕGO wedo 2.0. Στη συνέχεια δίνουν ζωή στην κατασκευή τους με τη βοήθεια της γλώσσας προγραμματισμού Scratch 2.0. Εξοικειώνονται με προχωρημένες προγραμματιστικές τεχνικές. Μαθαίνουν να προγραμματίζουν με την πανίσχυρη γλώσσα προγραμματισμού micropython, διασυνδέουν αισθητήρες (θερμοκρασίας, επιτάχυνσης) και υλοποιούν προσομοιώσεις κυκλωμάτων στην πλατφόρμα micro:bit που αποτελεί το πιο σύγχρονο εκπαιδευτικό εργαλείο ρομποτικής στα προηγμένα εκπαιδευτικά συστήματα ευρωπαϊκών χωρών.

Τιμή: 50 € το μήνα, στην τιμή δεν περιλαμβάνεται το ΦΠΑ 24%.

*Στο δεύτερο παιδί έκπτωση 10%

Φώτιος Θέος

Ονομάζομαι Φώτιος Θέος. Είμαι πτυχιούχος του τμήματος «Πληροφορικής και τηλεπικοινωνιών» του ΕΚΠΑ και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου ειδίκευσης στην πληροφορική του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων με θέμα «Πληροφοριακά Συστήματα». Μιλάω τρεις ξένες γλώσσες αγγλικά, γερμανικά και γαλλικά. Έχω συμμετάσχει σε ευρωπαϊκά σεμινάρια “commenius” με θέμα την πληροφορική στην εκπαίδευση. Έχω επιμορφωθεί σε εφαρμογές ρομποτικής από δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς. Είμαι εκπαιδευτικός πληροφορικής στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση από το 2003 έως σήμερα.

PHOTO.jpg
No posts published in this language yet
Stay tuned...